Привет колеги имам едно питане , тъй като до сега не ми се е налагало за завеждам щета. Имам пълно каско на алфата. Днес бях малко на гости в Разград и при правене на десен за да избегна една голяма дупка качих колата на бордюра без да искам и огънах прага. Искам да попитам мога ли да заведа щетата и какви са процедурите. Колата е застрахована към "Дал Бог Живот и Здраве". Трябва ли ми протокол от Кат и тнт. Благодаря
Известие
Collapse
No announcement yet.
Завеждане на щета.
Collapse
X
-
Зависи от условията на компанията. Лично аз с "Дал Бог Живот и Здраве" нямам опит, но на други процедирам по следния начин: Отиваш във въпросната компания и попълваш един протокол за това какво се е случило и какво искаш да заведеш като щета. Вече те, след преглеждане на щетата, или ти плащат или ти я оправят (ако си на доверен сервиз). В твоя случай не ти трябва протокол от КАТ, защото щетата е малка и без проблем ще ти я покрият.Алфа Brera 2.2 JTS 185 к.с. - новото бижу
Алфа GT 1.9 JTD 16V 150 к.с - бившата красавица
Алфа 147 1.9 JTD 8V 115 к.с. + чип ~140 коня под капака бивша красавица
Алфа 145 1.9 JTD 8V 105 к.с - първата любов
-
Ще се обадя още сутринта в офиса да ги видя какво ще кажат.Щетата не е кой знае каква , но се притесних да не се направят, да искат протоколи и тнт , защото всичко става в Разград а аз вече съм си във Варна и не ми се занимава със излишни глупости. Четох че за такива неща уж не се правят много и ги плащат,но личен опит нямам до момента.Alfa 159 JTD
Comment
-
Протокол няма как да имаше просто - от ответната страна бордюра ли ще се разпише
Пишеш паркинг щета и не го мислиш. Слязал си да си видиш колата и си я заварил така. Ако е пълно каското и покрива всичко, няма да имаш грижи. Цялата идея с протокола е ако е станало ПТП или щетата е голяма, защото без протокол се покрива някакъв процент от застрахователната стойност (мисля че 10 или 15). Което в твоя случай ще стигне за направата на прагаАлфа Brera 2.2 JTS 185 к.с. - новото бижу
Comment
-
Виждаш телефоните на компанията ти и им звъниш и казваш, че току що си завил еди къде си (имай готовност да бъдеш там, където има бордюр, който може да ти сгъне прага) и си огънал прага. И ги питаш какво трябва да правиш. Това е най-сигурното.
Първоначално публикувано от PagkoTo Покажи съобщениеПротокол няма как да имаше просто - от ответната страна бордюра ли ще се разпише
Пишеш паркинг щета и не го мислиш. Слязал си да си видиш колата и си я заварил така. Ако е пълно каското и покрива всичко, няма да имаш грижи. Цялата идея с протокола е ако е станало ПТП или щетата е голяма, защото без протокол се покрива някакъв процент от застрахователната стойност (мисля че 10 или 15). Което в твоя случай ще стигне за направата на прагаA20DTHЖТД ама не баш
1NZ−FXE; 182A8.000 Брава
Х... 330XD, Мултипла, Мареа, Либра, Пунто; 166; Брава; 146; Тема; 145; Типо; Панда
Comment
-
Днес се обадих на познат който работи там и ми каза да не бързам да ходя в офиса, защото иска да погледне колата и тогава да решим как да заведем щетата. Но определено варианта със паркинг щета отпада. Аз му казах направо какво се случи пак сега ще го мислим като си дойде. Иначе ми се струва че протокол за такова нещо няма да мога да взема предвид факта че от Кат няма да дойдат като им кажа закачих бордюра.Alfa 159 JTD
Comment
-
Първоначално публикувано от BO Покажи съобщениеВиждаш телефоните на компанията ти и им звъниш и казваш, че току що си завил еди къде си (имай готовност да бъдеш там, където има бордюр, който може да ти сгъне прага) и си огънал прага. И ги питаш какво трябва да правиш. Това е най-сигурното.
Това е перфектен "съвет", който може да вкара колегата в трета глуха и нищо да не му платят. Помисли как ще огънеш точно прага от "паркинг щета".
И пак всичко зависи от компанията и условията. Има такива дето дори и паркинг да е - трябва да звъннеш да им кажеш по телефона.Last edited by PagkoTo; d.m.y г., 14:02.Алфа Brera 2.2 JTS 185 к.с. - новото бижу
Comment
Comment